به نام خداوند بخشنده مهربان با آموزش رابط کاربری و تجربه کاربری در خدمت شما عزیزان هستیم. حتما برای شما عزیزان هم سوال شده است که اگر تنها کار با نرمافزاری از جمله Adobe XD و یا فتوشاپ را بدانیم میتوانیم طراحیوب انجام دهیم. در پاسخ به این سوال باید خدمت شما عزیزان بگویم که طراحیوب نیاز به تجربه و همینطور رنگ شناسی نیز دارد.
طراحیوب را میتوانیم به بخشهایی تقسیم کنیم از جمله رابط کاربری و تجربه کاربری، حتما برای شما سوال شده است که تجربه کاربری و یا رابط کاربری چیست؟ و آیا دانستن آنها الزامی است و اگر آنها را ندانیم باز میتوانیم وبسایت طراحی کنیم؟ در پاسخ به این سوالات به شما میگوییم که فرض کنید حق انتخاب با شما است و میتوانید از بین بنز و پراید یکی را انتخاب کنید کدام را انتخاب میکنید.
هر دو وسیله نقلیه هستند و هر دو حرکت میکنند ولی انتخاب یکسان نیست. علت این انتخاب میتواند کیفیت ساخت و همینطور ظاهر زیبا و کارآمد بودن ماشین بنز باشد. در طراحیوب نیز میتواند به همین صورت باشد. شاید شما یک وبسایت فروشگاهی طراحی کردهاید ولی مخاطب علاقهای به مراجعه به وبسایت شما را ندارد، علت آن میتواند ظاهر بد وبسایت و رنگ بندی نادرست باشد.
لطفا به این نکته توجه کنید رنگ بندی در وبسایت بسیار مهم است برای مثال اگر یک وبسایت با رنگ قرمز طراحی شده باشد و این رنگ را بسیار زیاد استفاده کرده باشید امکان دارد کاربر خسته شود و وبسایت را ترک کند. و گاهی این امکان وجود دارد که استفاده از وبسایت شما بسیار سخت بوده است که کاربر ناگزیر از آن خارج شده است.
تجربه کاربری چیست
عبارت تجربه کاربری برگرفته از عبارت User Experience است که مخفف آن نیز ux میشود. بخش تجربه کاربری هیچ ارتباطی با رنگ بندی ندارد و تنها به سهولت کاربر و همینطور موارد مورد نیاز مدیریت میپردازد. برای مثال اگر وبسایت مورد نظر فروشگاه باشد بر این موضوع تمرکز دارد که به صورتی وبسایت طراحی شود که مخاطب ما در همان لحظه اول محصول را مشاهده کند و یا به سبد خرید دسترسی بهتری داشته باشد. بعد از انجام فرایندهای تجربه کاربری میتوانیم رابط کاربری ایجاد کنیم.
رابط کاربری چیست
عبارت رابط کاربری برگه از عبارت user interface است که مخفف آن نیز ui میشود. بعد از اینکه به صورت کامل با تجربه کاربری چهارچوب اصلی طرح را طراحی کردیم، زمان آن است که شما رنگآمیزی و ظاهر طرح را ایجاد کنید. بخش ui به رنگ بندی، طراحی بصری ارتباط دارد. و خلاقیت شما را میخواهد. برای اینکه بتوانیم از موضوع را تشریح کنیم و پیرامون آن توضیح دهیم در ادامه رنگ بندیها را نیز آموزش خواهیم داد.
اصول رنگ بندی وبسایت
قبل از اینکه بخواهیم رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنیم باید بدانیم که هدف وبسایت ما برای چه موضوعی است. برای مثال اگر وبسایت مربوط به وبسایت یک رستوران است از رنگ آبی کمتر و یا اصلا استفاده نکنیم. یا برای فروشگاههای لباس کودکان از رنگ سیاه به عنوان رنگ اصلی استفاده نکنیم. باید بدانید که استفاده کردن از رنگ نادرست در طراحیوب بسیار آسان است.
موارد موثر در انتخاب درست رنگ برای وبسایت
مواردی در طراحی وبسایت است که در انتخاب رنگ بسیار موثر است و امکان خطا را در شما بسیار کاهش میدهد. اولین موردی که میتوانید از آن برای انتخاب رنگ درست استفاده کنید استفاده از لوگوی وبسایت است اگر لوگوی وبسایت را در اختیار دارید میتوانید رنگ بندی خود را متناسب را رنگ لوگو ایجاد کنید. در حال حاضر شاید برای شما سوال شده باشد که اگر لوگوی وبسایت را نداشتیم به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید این موضوع را خدمت شما بگویم که شما میتوانید بر اساس حرفه رنگ مورد نظر خود را پیدا کنید. برای مثال برای یک وبسایت مربوط به محیط زیست باید ابتدا به طبیعت فکر کرد و رنگ سبز که نمایش دهنده طبیعت است را استفاده کنید. اگر در پیدا کردن رنگ براساس حرفه دچار مشکل هستید میتوانید با بررسی کردن مخاطبان خود رنگ خود را بیابید باید به این فکر کنید که مخاطبان یک وبسایت خبری با یک وبسایت لوازم کودک متفاوت هستند.
رنگهای سرد و رنگهای گرم
بعد از اینکه متوجه شدید که رنگها چقدر میتوانند در طراحیوب موثر باشند باید به رنگهای سرد و گرم نیز توجه داشته باشید. رنگهای سرد باعث آرامش به مخاطب میشوند و حس خوبی را منتقل میکنند ولی استفاده زیاد از این رنگ در وبسایت باعث از دست رفتن نشاط و همینطور دل مردگی میشود. رنگهای گرم تپش قلب را افزایش میدهند مخاطب هیجانیتر عمل میکند. رنگهای سرد مانند آبی، سبز، بنفش، سورمهای و فیروزه ای و رنگهای گرم مانند قرمز، زرد، نارنجی و قهوه ای است. البته باید این نکته را دوباره تاکید کنم استفاده نادرست چه از رنگ سرد و چه رنگ گرم باعث بی انگیزه شدن مخاطب میشود.
رنگهای خنثی
توضیح دادیم که رنگهای گرم و سرد چیست و چه رنگهایی را شامل میشود ولی در دنیای رنگ و طراحی رنگهایی نیز وجود دارند که خنثی هستند و میتوانید بیشتر از آنها در وبسایت خودتان استفاده کنید رنگهای مثل سفید، سیاه و همینطور خاکستری (طوسی) رنگهای خنثی هستند. در ادامه چند رنگ پرکاربرد در طراحیوب را به شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
استفاده از رنگ آبی
همانطور که میدانید رنگ آبی یک رنگ سرد است. رنگ آبی میتواند نماد صلح، صمیمیت و امنیت باشد و یکی از پرکاربردترین رنگ در دنیای مجازی است. اگر به اکثر شبکههای اجتماعی نگاه کنید از رنگ آبی در آنها استفاده شده است زیرا یک رنگ آرامش بخش است. در طراحیوب نیز به همین صورت است اگر برای وبسایتی که میخواهید طراحی کنید رنگی مدنظر ندارید یکی از گزینههای خوب رنگ آبی است. اما در نظر داشته باشید که استفاده از رنگ آبی برای تمامی وبسایتها توصیه نمیشود. برای مثال وبسایتهایی که در زمینه خوراک و رستورانی هستند از رنگ آبی استفاده نمیکنند.